AcasăNoutătiContact
Coș cumpărături - 0,00 LEI

Nu ai nici un produs în coșul de cumpărături.

 

intrebari frecvente CISS

 
1. De ce imprimanta nu recunoaste cartusele CISS-ului?
2. De ce nu reusesc sa imprim?
3. De ce a curs cerneala in imprimanta?
4. De ce am goluri de aer in furtunul de cerneala?
5. Ce inseamna "Service Required Parts inside your printer are near the end of their service life see printer documentation"?


1. De ce imprimanta nu recunoaste cartusele CISS-ului?

Pentru modele HP(de ex. cele care folosesc cartuse hp363), verificati daca ati introdus cartusele bine, in special cartusul negru. Asigurati-va ca la introducerea lui ati auzit click'ul corespunzator cand clema de fixare intra in lacasul ei. Scoateti cartusul si repetati introducerea lui. Apasati cu putere pe cartuse pentru a fi siguri ca au intrat bine, lacasul unde sunt introduse cartusele nu va suferi nici o avarie.

Pentru modele Epson, verificati daca ati introdus cartusele bine. Asigurati-va ca la introducerea lor ati auzit click'ul corespunzator cand clema de fixare intra in locasul ei. In majoritatea cazurilor aceasta este problema principala. Apasati cu putere pe cartuse pentru a fi siguri ca au intrat bine, lacasul unde sunt introduse cartusele nu va suferi nici o avarie.

Pentru modele Canon, asigurati-va ca la transferul chip'urilor de pe cartusele originale pe cele ale sistemului CISS, ati pozitionat si fixat chip'urile in mod corect. Trebuie sa fiti foarte atenti sa puneti chip'urile pe culoarea corespunzatoare fiecarui cartus in parte altfel acestea nu vor fi recunoscute.Daca ati achizitionat CISS-ul cu chipuri incluse inchideti imprimanta pentru 2-3 minute si apoi porniti-o. Cartusele ar trebui acum sa fie recunoscute fara probleme.


Inapoi

2. De ce nu reusesc sa imprim?

  Unul din motivele principale pentru care se poate intampla acest lucru este ca e posibil ca filtrele cu aer nu au fost instalate sau sunt blocate. In acest caz in momentul in care imprimanta isi trage cerneala necesara printarii se creeaza vid in rezervoarele exterioare si fluxul cernelei este blocat. Atentie la modul de scoatere a dopurilor de cauciuc! Nu bruscati! Datorita vidului creat, cerneala poate iesi, in cantitati mici, cu presiune din rezervoare.De asemeni pentru a nu va murdari folositi servetele atunci cand scoateti dopurile de cauciuc. De asemeni vidul de aer se mai poate forma si atunci cand, datorita umplerii excesive a compartimentului aferent filtrelor de aer, acestea sunt introduse direct in cerneala. Pentru a evita acest lucru, inainte de instalare, inclinati rezervorul CISS-ului astfel incat compartimentul aferent filtrelor sa nu fie plin cu cerneala iar la instalare acestea nu vor fi introduse direct in cerneala. 

  Daca totusi nu este cazul dvs ca dopurile sa nu fi fost scoase sau infundate, este posibil sa fie nevoie sa executati 2 – 3 operatii de "head cleaning" din softul imprimantei(la rubrica Maintenance) si sa incercati sa printati o serie de cateva fotografii la cea mai buna calitate sau, de preferabil, teste de print.

  Asigurati-va ca rezervorul exterior este la acelasi nivel cu cartusele! Daca acesta se afla la un nivel inferior cartuselor anumite culori sau chiar toate nu vor iesi la printare!

 Daca nici aceasta nu rezolva problema este posibil ca unul sau mai multe cartuse sa fie infundate. In acest caz recomandam sa ne contactati telefonic pentru a va da cateva sfaturi despre modul in care puteti sa le desfundati, insa daca nici acest lucru nu rezolva problema cel mai indicat lucru este sa trimiteti sistemul pentru repararea sau schimbarea acestuia.


Inapoi

3. De ce a curs cerneala in imprimanta?

Primul motiv ar fi ca ati prozitionat rezervoarele exterioare mai sus decat nivelul imprimantei sau al cartuselor din imprimanta. In momentul in care rezervoarele sunt pozitionate mai sus de nivelul cartuselor, cerneala se va scurge dinspre rezervoare catre cartuse si respectiv in imprimanta.

In cazul in care detineti o imprimanta mai veche sau ati avut intotdeauna un tiraj foarte mare este posibil ca buretii pentru deseurile de cerneala din interiorul imprimantei sa fie imbibati. Chiar daca veti reusi sa curatati imprimanta, acesti bureti vor ramane imbibati si la fiecare head cleaning , cerneala va refula, distrugand astfel print'urile dvs. Pentru rezolvarea acestei probleme recomandam sa duceti imprimanta la un centru specilizat pentru a va inlocui acesti bureti.

 

Nota importanta: De fiecare data cand este necesar sa transportati imprimanta si sistemul CISS dintr-o locatie intr-alta, este obligatoriu sa scoateti filtrele de aer de pe rezervoarele exterioare si sa puneti dopurile in locul lor pentru a evita astel curgerea cernelei si infundarea filtrelor. Dupa ce s-a efectuat transportul, nu uitati sa scoateti dopurile si sa reinstalati filtrele.

 

La anumite modele de imprimante HP, EPSON, cartusele sunt pozitionate cu mult mai sus decat baza imprimantei de aceea recomandam sa puneti ceva sub rezervoarele exteriare astfel incat ele sa fie pozitionate la nivelul cartuselor( de exemplu o carte)


Inapoi

4. De ce am goluri de aer in furtunul de cerneala?

Nu este nici o problema! Aceasta se datoreaza transportului insa dupa ce ati listat cateva fotografii si/sau 2 – 3 operatii de head cleaning aceasta problema se remediaza de la sine.


Inapoi

5. Ce inseamna "Service Required Parts inside your printer are near the end of their service life see printer documentation"?

Daca ati avut un volum mare de lucru si ati folosit imprimanta zilnic, dupa cateva luni, 4 – 12 luni s-ar putea sa primiti mesajul de mai sus iar toate semnalele luminoase ale impriantei sa intre in functiune si imprimanta este blocata. Aceste simptome indica faptul ca buretii pentru deseurile de cerneala sunt plini si ca senzorul/contoarul deserurilor de cerneala trebuie resetat.

Daca doriti ca acest lucru sa fie facut reprezentantii Epson, nu ezitati sa-i contactati. Mai exista posibilitatea sa resetati personal contoarul cu ajutorul aplicatiei fara plata ce o puteti gasi la adresa de aici, daca imprimanta dvs se incadreaza in modele compatibile cu acest program.

 

 
Inapoi